Cursussen en Reizen

Bij OSSA kun je deelnemen aan verschillende kano en kajak basis- en vervolg opleidingen en cursussen. De cursussen bestaan altijd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De meeste cursussen worden afgesloten met een (erkend) diploma of certificaat.


les_kids.jpgKANO/KAYAK CURSUS

Een goede instructie als je begint is belangrijk, niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook hoe je een goede houding en techniek kunt aanleren zodat je geen last van je spieren of van je rug krijgt.

Het omgaan met de kano/kajak dient een 2e natuur te worden. Zoals je met je fiets een obstakel ontwijkt, moet je dit ook met je kano/kajak kunnen doen. Je leert over zwemvest, soorten peddels, speciale kleding en uitrusting, onderkoeling, blessures, gevaar, veiligheid en reddingen, de basisslagen, peddel-, vaartechnieken, het uitvoeren van manouevres etc..

Lees verder…


kano_elslo.jpgMEERDAAGSE KANO AKTIVITEITEN

Iedere Hemelvaartweekend organiseert OSSA een lang weekend kano/kajak clinics in verschillende disciplines. Deelname voor zowel beginners als gevorderden; technieken aanleren/bijhouden, techniek verbeteren, ervaring opdoen.

De cursus begint op OSSA basecamp Heideweg 3 te Sint Odilienberg. Van hieruit vertrekken we naar de vlakbij gelegen Oolderplas. De lessen worden dagelijks gegeven van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de avonduren kan er vrij worden geoefend, ook wordt er een nachttocht gemaakt en 1 avond wordt er een kano-dialezing getoond over een 1000 km tocht over de Yukon en zeekajakvaren tussen de walvissen in Glacier Bay Alaska.

Prijs voor deelname aan 4 dagen clinics: € 99,- (incl. kano, peddel, zwemvest en 4 dagen instructie!!!

Lees verder…


les_kids.jpgInstructeurs-opleiding

Instructeurs controlleren materiaal
Wil je kano/kajak of buitensportinstructeur worden, maar zijn je technieken nog niet voldoende of heb je weinig ‘lesgeef’ ervaring?

Bij OSSA kun je onder leiding van een hoofdinstructeur buitensport aan je rotsklim- speleo- kano-, challenge/survival-technieken werken.

Voor het opdoen van instructie-ervaring hebben wij een uitgebreid stage programma.

Lees verder…