Kano weekend

Weekend Hemelvaart

Iedere Hemelvaartweekend organiseert OSSA een lang weekend kano/kajak clinics in verschillende disciplines. Deelname voor zowel beginners als gevorderden; technieken aanleren/bijhouden, techniek verbeteren, ervaring opdoen.

De cursus begint op OSSA basecamp Heideweg 3 te Sint Odilienberg. Van hieruit vertrekken we naar de vlakbij gelegen Oolderplas. De lessen worden dagelijks gegeven van 10.00 tot 17.00 uur. Op OSSA basecamp kan je overnachten op de minicamping, blokhutten, verhuurcaravan of in een groepsaccommodatie.

Tijdens de avonduren kan er vrij worden geoefend, ook wordt er een nachttocht gemaakt en 1 avond wordt er een kano-dialezing getoond over een 1000 km tocht over de Yukon en zeekajakvaren tussen de walvissen in Glacier Bay Alaska.

Instructie onderwerpen:

Uitrusting en materialen, veiligheid en reddingen, ehbo, onderkoeling, demonstraties, techniektraining: basisslagen (boogslag, trekslag, duwslag, scullende trekslag), voorwaartse slag, J-slag, lage- hoge steun, eskimoteren, lezingen, diapresentaties, nachtvaren, toertocht, kanokamperen, wilderniskeuken etc.

Video: tijdens de clinics worden video opnames gemaakt. Dit is een wezenlijk onderdeel van de instructie; de student ziet zijn eigen beweging, de vorderingen zijn duidelijk zichtbaar.

Dialezingen: over zeekajak- en open kanotochten Glacier Bay Alaska, duizend kilometerrace over de Yukon Alaska en Canada. Zeekajak rondom de Small Isles in Schotland.

De disciplines:

Open kano: Opleiding tot NKB kanovaardigheid A tandem of solo

Opleiding tot kanovaardigheid B tandem of solo

Opleiding tot ACA Introduction to Canoe tandem of solo

Opleiding tot ACA Basic Canoe (gevorderd) tandem of solo


Kajak: Opleiding tot kajakvaardigheid A


Op zondag is er de mogelijkheid om een vaardigheids-examen af te leggen voor NKB kanovaardigheid A of B, of de American Canoe Association Introduction to Canoe of Basic Canoe gradaties.

De clinics worden gegeven door ervaren en gediplomeerde NKB en ACA instructeurs.

Plaats: Oolderplas en Maasplassengebied Roermond, de Roer en de Oude Maas.

Prijs voor deelname aan 4 dagen clinics: € 99,- (incl. kano, peddel, zwemvest en 4 dagen instructie!!!

Ontbijt/ lunch € 5,50, warme maaltijd € 7,50

Voor aanmelden of info bellen of emailen met Jan Fermont telnr: 0475-328012, of 06-25 0606 98, email; info@ossa.nl

 

Kanokamperen, kano-trektochten

Vooropleiding vaardigheid B.

In onze vrije tijd maken we verre buitenlandse reizen en expedities. Zo namen we in 1998 deel aan de Klondyke Goldrushrace over 1000 km Yukonriver, een zeekajaktocht in Glacier bay (Alaska), een oversteek van Griekenland naar Corfu. Deze tochten doen we niet met groepen, maar veel van de ervaring die we hebben opgedaan kunnen we aan onze cursisten doorgeven. Het is een goede voorbereiding op het zelfstandig maken van binnen- en buitenlandse tochten.

Allereerst nemen we de uitrusting onder de loep; wat neem ik mee? Maar beter nog; wat laat ik thuis?

Hoe zet ik een tocht uit, hoe is het logistiek geregeld? Voeding/supplementen, conditie, uitrusting, blessurepreventie, ziektes, ehbo, kleding, materialen (brander, tent, slaapzak etc.), weerkunde.

Er wordt gevaren; Oude Maas, Ourthe, Semois etc.